Na 20 jaar wachten komt er eindelijk een nieuwe kazerne in Kaprijke

Zaterdag is de bouw gestart van de nieuwe brandweerkazerne in Kaprijke in de regio Meetjesland.  De kazerne kost 1,8 miljoen euro en zal midden volgend jaar klaar zijn. 

Twintig jaar geleden was er voor het eerst sprake van een nieuwe brandweerkazerne in Kaprijke."Het huidige gebouw dateert uit 1982 en is volledig uitgeleefd. Er is ook veel plaatstekort. Onder andere het sanitair is niet meer wat het moet zijn. Het was dus dringend tijd om de brandweerpost te verplaatsen”, zegt kapitein Patrick Goossens.  

1,8 miljoen euro

De bouw van de kazerne zal ongeveer 1,8 miljoen euro kosten en wordt betaald door de gemeente Kaprijke. De komende dertig jaar zal dit bedrag terugbetaald worden door de Hulpverleningszone Meetjesland. In mei volgend jaar zal de kazerne klaar zijn.

De juiste locatie

Het vinden van de juiste locatie was niet gemakkelijk. "Alle gemeentebesturen en het schepencollege hebben altijd hun best gedaan om een locatie te vinden. Door omstandigheden is dit dikwijls fout gelopen daarom heeft het 20 jaar geduurd", zegt kapitein Goossens.

Meest gelezen