Nieuwe campus AP Hogeschool 'Viaduct' aan Park Spoor Noord

Er komt een nieuwe campus van Artesis Plantijn Hogeschool aan Park Spoor Noord in Antwerpen. De hogeschool is één van de grootste in Vlaanderen en blijft groeien. Daarom is er nood aan meer ruimte. 

AP Hogeschool breidt zijn campus aan Park Spoor Noord uit met 'Campus Viaduct'. De hogeschool heeft 14.000 studenten en is één van de grootste hogescholen in Vlaanderen. "De huidige locaties barsten uit hun voegen. Ons aantal studenten is enorm gestegen dus we hebben nood aan uitbreiding", zegt directeur Pascale De Groote.

De nieuwe campus is vlakbij het andere AP gebouw waar studenten van technologische en technische richtingen les volgen. Hier komt dus waarschijnlijk ook een deel van die opleidingen. 

Ons aantal studenten is enorm gestegen dus we hebben nood aan uitbreiding

Pascale De Groote, directeur AP Hogeschool

"Toen we onze andere campus aan Park Spoor Noord bouwden, hebben we dit stuk grond mee aangekocht", vertelt De Groote. "De onderbouw is al klaar. Daardoor gaat het sneller vooruit dan normaal."

Het nieuwe gebouw moet in september volgend jaar klaar zijn. Intussen kijkt de AP Hogeschool al uit naar nieuwe locaties, want het aantal studenten blijft groeien.

Meest gelezen