Van sportwagen naar kruiwagen: Nigeriaanse broertjes maken eigen versie van peperdure hiphop-clip "The Box"

Hoe maak je een dure blingbling-videoclip na zonder dat je zelf over die dure blingbling beschikt? Vier broertjes uit Nigeria zijn erin geslaagd een eigen versie te maken van "The Box", de oorwurm van de Amerikaanse rapsensatie Roddy Ricch, en komen bijzonder creatief uit de hoek. Binnen de kortste keren pikte de rapper zelf de herwerkte clip op. Sindsdien gaan de broertjes viraal op sociale media: "We willen laten zien dat je ook zonder veel geld mooie en creatieve dingen kunt maken."

"The Box" van de Amerikaanse rapper Roddy Ricch (21) is een van de laatste nieuwe oorwurmen in de hitlijsten, niet het minst door het opvallende "eee err"-geluidje dat er voortdurend in opduikt. Voor sommige mensen amusant, voor anderen irritant. Het geluidje heeft al geleid tot heel wat memes van "The Box", de ene al wat geslaagder dan de andere. Vier Nigeriaanse broertjes gaan nu viraal met hun eigen versie van de videoclip.

Ikorodu bois is een groepje schoolkinderen die al een paar jaar bekende video's van Nigeriaanse artiesten namaken met de beperkte middelen die ze hebben. Het resultaat posten ze op sociale media. Dit keer mikten ze wat hoger door een remake te maken van de videoclip van "The Box". Die kwam eind vorige maand uit, en de broertjes gingen er meteen mee aan de slag.

Zoals heel wat andere hiphop-clips bulkt ook "The Box" van veel blingbling en andere dure snufjes. Maar de jongens zijn creatief: de straatrace met sportwagens van de originele clip wordt bijvoorbeeld een straatrace met kleurrijke kruiwagens. De kilometerteller wordt vervangen door een draaiknop van een wasmachine. Enzoverder.

Ikorodu bois postte het resultaat op Instagram en Twitter en tagde rapper Roddy Ricch. Nog geen dag later retweette de Amerikaanse rapper de kunsten van de broertjes. Sindsdien hebben nog andere internationale sterren zich geout als fan, onder andere zangeres Rihanna.

De broers zijn in de wolken. "Wij willen laten zien dat je ook zonder veel geld mooie en creatieve dingen kunt maken. Het idee en de boodschap zijn het belangrijkste", zeggen ze in een interview met het Nederlandse RTL Nieuws. "Het belangrijkste is dat je de details, zoals in de camera kijken, goed op muziek moet timen. Dan maakt het niet uit dat je het filmpje in een dorp in Nigeria maakt."

Dat Roddy Ricch hun video gedeeld heeft, maakt de broers bijzonder trots en doet hen dromen van meer. Ikorodu bois is ook aan de slag gegaan met "Yummy" van Justin Bieber en postte ook een eerbetoon aan de onlangs omgekomen Amerikaanse basketbalspeler Kobe Bryant.

Meest gelezen