Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Noodweer maakt tientallen slachtoffers in Brazilië

In het noorden van Brazilië heeft noodweer de voorbije dagen aan 41 mensen het leven gekost. Ook worden er nog 39 mensen vermist. De meeste slachtoffers kwamen om na landverschuivingen. 

Het noodweer leidde in de staat São Paulo tot overstromingen en aardverschuivingen. In de heuvels rond de zwaar getroffen plaats Guarujá zoeken reddingswerkers nog naar overlevenden. Die zoektocht is niet zonder gevaar, omdat er nog landverschuivingen dreigen.

Deze tijd van het jaar valt er sowieso veel regen in de regio, maar nu gaat het wel om extreme toestanden. In Guarujá viel in één dag liefst 320 millimeter regen, dat is meer dan er normaal in de hele maand maart valt.

Reddingswerkers zoeken naar overlevenden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen