Stad Antwerpen hangt 1.000 olympische medailles in de straten

De voorbije nacht zijn er 1.000 olympische medailles opgedoken op verschillende plekken in de stad Antwerpen. De stad wil zo het feestjaar aankondigen voor het 100-jarige jubileum van de Olympische Spelen in Antwerpen. Als je een medaille vindt, kan je een VIP-ticket winnen voor het openingsevenement van het jubileum.

De olympische medailles hangen onder andere op de Groenplaats, de Meir, aan het MAS en aan het Centraal Station. Als je een medaille vindt, kan je er een selfie mee nemen en posten via de QR-code die op de achterkant van de medaille staat. Zo maak je kans op een VIP-ticket voor het olympisch openingsevenement op 18 april op ‘t Kiel. Er zal dan een groots spektakel zijn in het Olympisch Stadion met olympische gasten en Frank Raes en Stef Wijnants als gastheren.

100 jaar geleden, in 1920, vonden de Olympische Spelen plaats op het Kiel en de stad Antwerpen gaat dat een jaar lang herdenken. Er zullen expo's en ceremonies zijn, en er wordt ook een campagne gelanceerd om de Antwerpenaren meer aan het sporten te krijgen. Er zullen ook allerlei sportwedstrijden georganiseerd worden.

Meest gelezen