Visit Lier

Grote Markt in Lier wordt heraangelegd omdat kasseien loskomen 

In Lier beginnen ze vandaag aan de heraanleg van de rijweg op de Grote Markt. De kasseien op de weg rond het marktplein kwamen al verschillende keren los, en dat terwijl de Grote Markt nog maar 8 jaar geleden werd heraangelegd. De Grote Markt wordt volledig afgesloten voor het verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel nog door. 

De rijweg op de Grote Markt wordt heraangelegd, maar dat is toch een beetje met gemengde gevoelens, want de Grote Markt werd nog maar 8 jaar geleden heraangelegd. 

"De kasseien komen op verschillende plaatsen los, vooral in de bochten", vertelt burgemeester Frank Boogaerts (N-VA). "Vooral de bussen zijn lastig. Zij sleuren de stenen mee als ze afremmen of gas geven." Daarom wordt heel de rijbaan op de Grote Markt nu dus opnieuw heraangelegd.

De Grote Markt wordt volledig afgesloten voor het verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel nog door. De werken zouden eind april klaar moeten zijn.

Meest gelezen