Elk jaar meer beschadigde flitspalen in Limburg

Vorig jaar zijn er in onze provincie 15 flitspalen beschadigd, dat zijn er 3 keer zo veel als in 2016. De herstellingen in Limburg hebben de overheid meer dan 30.000 euro gekost.

Het aantal beschadigingen van flitspalen stijgt elk jaar in onze provincie. In 2016 waren het er nog 6, vorig jaar is dat aantal gestegen tot 15. Limburg staat op een trieste tweede plaats wat dat aantal betreft. Alleen in West-Vlaanderen zijn er meer flitspalen beschadigd, daar waren het er 22 in 2019. 

Aan de Rijksweg in Maasmechelen is er bijvoorbeeld met verf gespoten op het glas voor de camera van 2 flitspalen. Elke Neyens van de politiezone Lanaken-Maasmechelen: “De palen staan aan een school. Dat is niet zomaar, want verkeersveiligheid is erg belangrijk voor ons.”

Waarschijnlijk gaat het om geflitste bestuurders
Elke Neyens, politiezone Lanaken-Maasmechelen

In totaal waren 3 flitspalen in Limburg onherstelbaar beschadigd. Die zijn intussen vervangen door het Agentschap Wegen en Verkeer. Wie achter de beschadigingen zit, is niet geweten. “Waarschijnlijk gaat het om iemand die al vaker geflitst is en zo zijn frustratie wil uiten”, vertelt Elke Neyens.

Meest gelezen