Videospeler inladen...

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken: "We moeten en zullen de grootste worden"

De voorzitter van Vlaams Belang, Tom Van Grieken, heeft de ambitie om bij de verkiezingen van 2024 de grootste partij van Vlaanderen te worden. Dat zegt hij in "De afspraak", waar hij meer uitleg geeft bij zijn boek "Nu is het aan ons!".

In zijn boek blikt Van Grieken terug op de afgelopen vijf jaar sinds hij voorzitter werd en hoe hij de partij anders gepositioneerd heeft. "Mijn analyse was dat er niets scheelde aan ons verhaal, maar dat er een nieuwe politieke breuklijn was tussen globalisten, open grenzen, 1 wereldeconomie en anderzijds nationalisten, die wel vasthouden aan tradities, wel een natiestaat willen en wel een sterke sociale zekerheid." Met het partijbestuur heeft de partij op die lijn gepositioneerd. 

Van Grieken heeft het ook over zijn soms moeilijke relatie met de klassieke media. "Het was niet simpel als een partijtje van 5,9 procent om jezelf in de picture te werken. Eigenlijk moet ik de klassieke media dankbaar zijn, want het is net door de onderbelichting van mijn partij, dat ik andere kanalen heb moeten zoeken en mij heb moeten wenden tot de sociale media."

Als we echt iets willen veranderen, dan moeten we aan zet komen

Van Grieken kijkt ook in de toekomst. "Als we echt iets willen veranderen, dan moeten we aan zet komen en is het niet meer voldoende om uit de oppositie te zeggen "dat is fout en dat is fout". Als de kiezer ons een sterk mandaat geeft bij een volgende verkiezing, dan wil ik mijn verantwoordelijkheid nemen."

"Ik heb in 2019 gezien wat het is als je niet de "King maker" bent. Mijn oproep is daarom dat als je echt wilt dat er iets verandert, dan moet je echt iets veranderen door onze partij de grootste te maken. We gaan daaraan werken en we gaan voorbereid zijn tegen dan. Heel Europa schuift wat op naar rechts en wij moeten en zullen de grootste worden zodat de Vlamingen die al die tijd op ons gestemd hebben, eindelijk dat beleid krijgen. "

Kijk hier naar het hele gesprek met Van Grieken in "De afspraak":

Videospeler inladen...

Meest gelezen