Radio 2

Vrouw van urine-incident krijgt geen kraampje aan basiliek van Scherpenheuvel 

Volgend weekend start het nieuwe bedevaartseizoen in Scherpenheuvel-Zichem. Maar dat zal zonder de vrouw zijn wiens dochter met een waterpistool urine spoot op een concurrente. Burgemeester Manu Claes hoopt dat het nieuwe seizoen zo in alle rust kan starten. 

Van zaterdag 14 maart tot 15 november loopt het nieuwe bedevaartseizoen in Scherpenheuvel-Zichem. En dus mogen uitbaters van de kraampjes zich weer installeren met molentjes, religieuze beeldjes, snoep en ambachtelijke producten. Dit jaar zal daar daar één kraamster niet bij zijn: de vrouw die vorig jaar betrokken was bij het zogenaamde waterpistoolincident. Na een ruzie met een concurrente spoot haar dochter urine op een andere kraamster met een waterpistool.  Burgemeester Manu Claes: "We hebben op het college besloten om de persoon die betrokken was bij de feiten, geen abonnement te verlenen. De uitbaatster zal er dus niet meer te zien zijn." 

Nooit meer gebeuren

De plaats van de vrouw was snel ingevuld, vertelt de burgemeester nog. "We hebben heel wat aanvragen gekregen van marktkramers. Maar uiteindelijk hebben we er acht gekozen. Het is belangrijk om een goede spreiding te hebben in het aanbod aan producten." De burgemeester hoopt dat het seizoen in alle sereniteit kan verlopen. "Ik heb contact gehad met de uitbaters en handelaars in de buurt. Ze beseffen dat dit echt nooit meer mag gebeuren." Jaarlijks zakken er 1 miljoen bezoekers af naar de basiliek van Scherpenheuvel. 

Meest gelezen