BELGA/DIRKX

AZ Herentals plaatst afdeling geriatrie in quarantaine

Het AZ Herentals plaatst de afdeling geriatrie in quarantaine na de besmetting van een medewerker met het coronavirus. De naaste collega's van de besmette medewerker gaan in thuisisolatie en er wordt geen bezoek toegelaten op de dienst.

De medewerker was in risicogebied geweest, maar vertoonde aanvankelijk geen symptomen en mocht dus blijven werken. Toen het afgelopen weekend symptomen opdoken, is de medewerker niet meer komen werken. Gisterenavond kwam de bevestiging dat de test op het coronavirus positief was. Sinds de krokusvakantie test het AZ Herentals iedereen die in het buitenland geweest is om mogelijke besmettingen snel op het spoor te komen.

Andere maatregelen

Op de dienst geriatrie worden ook geen nieuwe patiënten opgenomen, zij kunnen terecht op andere afdelingen. De patiënten die momenteel op de dienst geriatrie verblijven en gezond zijn om ontslagen te worden, mogen naar huis vertrekken, maar moeten daar 2 weken in isolatie blijven. Wie naar een woonzorgcentrum zou gaan, mag het ziekenhuis niet verlaten en blijft opgenomen. 

 

 

 

 

Meest gelezen