Beverentunnel weer vrij richting Nederland na aanrijding tussen vier vrachtwagens

De Beverentunnel op de Antwerpse R2 is weer vrijgegeven nadat hij richting Nederland uren was afgesloten omwille van een kettingbotsing tussen vier vrachtwagens. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Eén bestuurder werd gewond afgevoerd en drie van de vier vrachtwagens moesten worden getakeld. De weg kon nog net voor het op gang komen van de avondspits worden vrijgemaakt. In het Waaslandhavengebied leidde het ongeval wel de hele middag tot stevige vertragingen. Vorige maand nog gebeurde een soortgelijk ongeval in de tunnel, toen vielen twee doden.

"De vier vrachtwagens zijn om iets voor 13.00 uur betrokken geraakt in een soort kleine kettingbotsing, een kop-staartaanrijding", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. "Een van de voertuigen lekt brandstof, dus het wegdek zal ook nog moeten worden gereinigd. Aangezien we geen prognose over de afhandeling kunnen geven, roepen we op om de omgeving te vermijden."

Achter het ongeval is het verkeer volledig stilgevallen op de R2, al vanaf het knooppunt Beveren van de E34. Lokaal wordt er wel een omleiding voorzien tussen Waaslandhaven-Zuid en Waaslandhaven-Noord door het havengebied, maar daar gaat het bijzonder moeizaam. Over langere afstand rij je dan ook beter om via de Antwerpse ring (R1).

Soortgelijk ongeval vorige maand

Begin vorige maand nog vielen 2 doden en tientallen gewonden, waaronder enkele zwaargewonden, bij een soortgelijk ongeval. Het is een tunnel waar wel vaker ongevallen gebeuren.

Om ongevallen te voorkomen wordt nochtans gebruik gemaakt van een systeem van tunneldosering. Het is nog niet duidelijk of voor dit nieuwe ongeval het systeem gewerkt heeft.

Naar aanleiding van het ongeval vorige maand had het Agentschap Wegen en Verkeer bijkomende veiligheidsmaatregelen aangekondigd in de tunnel. Zo zou er dit voorjaar nog een trajectcontrole moeten komen.

Foto van het ongeval vorige maand:

Meest gelezen