Google Street View

Borgloon bouwt belevingscentrum over geschiedenis van het Graafschap Loon

Borgloon wil een belevingscentrum bouwen over de geschiedenis van het Graafschap Loon in de Gasthuiskapel en de naastliggende kerk in het centrum van de stad. Bezoekers zullen er meer te weten komen over de streek in de 10de en 14de eeuw.

In de Gasthuiskapel in Borgloon worden nu ook al tentoonstellingen georganiseerd. Maar de stad wil er nu een permanent belevingscentrum uitbouwen over de geschiedenis van het Graafschap Loon. Burgemeester Eric Awouters (Open VLD-Stroop): "Via de tuin willen we de kapel verbinden met de kerk ernaast. Want de graven van Loon liggen in de kapel begraven. En die skeletten willen we zichtbaar maken."

In het belevingscentrum zullen bezoekers ook meer te weten komen over de streek in de jaren 949 tot 1366. Om de gebouwen te restaureren is de stad op zoek naar anderhalf miljoen euro. De inrichting van het belevingscentrum zelf zou 750.000 euro kosten. Tegen juli 2023 zou het klaar moeten zijn. 

Meest gelezen