De Zigeuner

Busbedrijf De Zigeuner haalt nog snel toeristen terug uit Italië

Bus- en reisorganisatie De Zigeuner uit Diepenbeek probeert nog snel 40 toeristen van Italië naar België te halen. Gisteravond besliste de Italiaanse regering om de quarantaine uit te breiden naar het hele land. De buschauffeur is intussen vlot ter plekke geraakt.

De Zigeuner besliste gisterochtend al om de toeristen een dag eerder terug te halen omdat de skiliften in het gebied gingen sluiten. Een goede beslissing nu blijkt dat de Italiaanse regering de quarantaine uitbreidt naar heel Italië. "Onze chauffeur is vanochtend om 6 uur aangekomen", zegt zaakvoerder Rik Vanheusden. "Er waren geen wegversperringen, hij is er vlot geraakt."

We moeten maken dat we hier zo snel mogelijk weg zijn

Of de bus ook vlot kan terugrijden, is afwachten. "Het kan heel rap gaan hé", gaat Vanheusden verder. "Gisterenmorgen wilden ze de skiliften misschien sluiten en 's middags was het al zover. En gisterenavond laat hebben ze beslist over die volledige lockdown. Dus we willen nu zo snel mogelijk weg met onze toeristen." Meteen na het ontbijt zal de buschauffeur terugrijden.

Meest gelezen