Dolly Parton: "Als ik 75 word, wil ik graag opnieuw op de cover van Playboy staan"

32 was ze in 1978 toen ze voor het eerst op de cover van Playboy verscheen. Niet dat alles getoond werd. Zo ver wilde de populaire countryzangeres niet gaan uit angst om haar fans te bruskeren. Maar Dolly Parton wilde door te poseren voor het mannenblootblad vooral aantonen dat zij het was die de touwtjes in handen had. De cover wordt daarom nu nog altijd als een van de opvallendste, want minst blote, covers ooit van Playboy beschouwd. Nu ze begin volgend jaar 75 wordt, zou ze die fotoshoot graag nog eens overdoen.

Op 19 januari 2021 wordt Parton, bekend van wereldhits als "Jolene", "9 to 5" en "I will always love you", 75, maar van ophouden is nog geen sprake. Zo vertelde ze eergisteren in het Australische praatprogramma "60 Minutes". Ze heeft immers nog grote plannen, zoals een nieuwe fotoshoot met Playboy.

Dolly Parton: "Ik heb nog helemaal geen plannen om met pensioen te gaan. Ik ben zopas 74 geworden en zou graag opnieuw op de cover van Playboy komen te staan. Ik heb dat jaren geleden al eens gedaan. En het zou zo grappig zijn mochten ze er nog eens voor gaan. Maar zullen ze dat willen? En zou het kunnen, als ik 75 ben?"

"Het pakje dat ik toen droeg zou ik nog best kunnen dragen. Mijn borsten zijn nog altijd hetzelfde."

"Ik zie eruit als een stripfiguur en stripfiguren worden eigenlijk niet ouder. Als ik 90 ben, zal ik er nog altijd zo uitzien. Alleen met wat meer make-up en nog dikker haar", besloot Parton alvast.

Playboy reageerde intussen al met een kwinkslag, met de vraag of zij het eng kijkende konijn dat Parton in 1978 vergezelde, wél van een ander kostuum mochten voorzien:

Parton zal, met haar 75, in ieder geval niet de oudste vrouw zijn die de cover van Playboy ooit sierde. Dat zal Victoria Valentino blijven, die met haar 77 vorig jaar op de cover stond. Zij stond al in 1963 op de cover als 20-jarige en werd dus recent opnieuw gevraagd om dat nog eens over te doen. 

Meest gelezen