Radio 2

Gevaarlijke bocht in Meise na tiental ongevallen eindelijk beveiligd: "We stonden jarenlang in de kou"

Zestien jaar heeft John Coudron uit Meise moeten wachten op maatregelen die de gevaarlijke bocht voor zijn huis veiliger moeten maken. Auto's, die er uit de bocht gingen, ramden zijn huis, zijn auto en bloembakken. 

De bocht aan de fietsersbrug in de Strombeek Beverselaan is voor heel wat automobilisten blijkbaar moeilijk om te nemen. Sinds John Coudron en zijn gezin er wonen, knalt de ene na de andere wagen tegen zijn woning of tegen de betonnen bloembakken die hij plaatste om zijn huis te beschermen. “Het begon al in 2004”, vertelt Coudron. “We waren net één dag getrouwd. Onze nieuwe auto was twee dagen oud en stond hier voor het huis. Een wagen ging uit de bocht en ramde onze nieuwe auto, die in één klap rijp was voor de schroothoop."

Geflitst aan 126 kilometer per uur

In totaal gebeurden er sindsdien een tiental ongevallen.  John Coudron somt ze even op: “Ofwel werden verlichtingspalen geramd, ofwel vlogen ze door onze voortuin. Ze hadden al dan niet gedronken, maar reden zo goed als zeker allemaal te snel. Bij een snelheidscontrole is er zelfs eentje geflitst tegen 126 kilometer per uur. We plaatsten betonnen bloembakken voor ons huis die we een meter diep verankerden, maar nog vlogen er wagens door. We zitten nu al aan negen ongevallen, waarvan zeven met veel schade in onze voortuin en woning. Na het zoveelste ongeval trokken we zelfs niets meer terug van de verzekering.” (lees verder onder de foto)

Radio 2

Smeekbede verhoord

John bleef op maatregelen aandringen bij het gemeentebestuur van Meise. Dat gaf nu uiteindelijk gehoor aan zijn verzuchtingen. Samen met het Agentschap Wegen en Verkeer, dat de weg beheert, is een reeks maatregelen op papier gezet. "Nieuwe verkeersborden zullen de scherpe bocht beter aanduiden, samen met witte strepen dwars over het wegdek. In de bocht zelf komen ook betonnen blokken of een vangrail. Die zullen het nieuwe fietspad beschermen (dat maakt deel uit van een fietssnelweg nvdr.) en tegelijk ons huis beschermen", vertelt John. Hij hoopt dat de maatregelen nu  snel worden uitgevoerd. "Het is dan toch positief uitgedraaid", besluit John.

Meest gelezen