Radio 2

"IJzeren" bomen van Wolvertem kleuren groen na zeven jaar 

De ijzeren bomen van Wolvertem krijgen na zeven jaar eindelijk een groene tint. Arbeiders planten nu klimplanten aan de voet van de ijzeren constructies. 

Zeven jaar geleden stonden er op het kruispunt van de Wilgenlaan en de Hoogstraat nog echte bomen. Maar buurtbewoners protesteerden daartegen, want de bomen zorgden met hun bladeren voor overlast en maakten parkeren ook moeilijker. De oplossing van de gemeente was toen: de bomen weghalen, en vervangen door metalen bomen. 

Kostenplaatje

De aanplanting van de ijzeren bomen kostte de gemeente wel 4.200 euro pér boom. En dan stond er nog geen groen op. Waarom het zeven jaar heeft geduurd voordat er klimplanten werden geplant aan de ijzeren geraamten, blijft een open vraag. Schepen van Mobiliteit Marie-Jeanne Thaelemans (Samen Anders) maakt er alleszins nu werk van. "De kasseien rond de ijzeren bomen worden opgebroken, zodat we daar klimplanten kunnen plaatsen. Die dingen zijn eigenlijk afschuwelijk, het plan was om ze zeven jaar geleden al met planten te omhullen. Waarom het toen niet gebeurde, weet ik ook niet. " 

Meest gelezen