Getty

Sportcentrum Lievegem biedt "coronafitness" aan: "Oefen thuis, zelfs in quarantaine!"

Een sportcentrum in Lievegem biedt "coronafitness" aan:  lessen via videosessies. Zo kunnen leden die mogelijk thuis moeten blijven, toch sporten. "Dit is een oplossing voor wie in quarantaine verblijft", legt eigenaar Peter Van De Velde uit.

Als er corona uitbreekt in Lievegem, kunnen leden van Fitness Fun Move fitnessles blijven volgen via videosessies. "Mijn vrouw is Italiaanse en we willen ons voorbereiden op een mogelijke uitbraak. Wij hebben gezien hoe het gegaan is in Italië en we kennen zelfs mensen die er in het ziekenhuis liggen. Voor ons is het dus zeker geen ver-van-mijn-bed-show", vertelt uitbater Peter Van De Velde aan Radio 2 Oost-Vlaanderen.  Hij wil dat zijn klanten ook bij een corona-uitbraak verder aan hun gezondheid kunnen blijven werken.

Zo kan iedereen tijdens een quarantaine toch fitnessen met een persoonlijke touch

Eigenaar van het fitnesscentrum Peter Van De Velde

Webcam

Het centrum zal, als het zover komt, dagelijks videosessies via Facebook geven. Samen met een coach kan er via een webcam getraind worden. Tijdens de sessies kunnen ook vragen worden gesteld over de oefeningen en de trainingschema's. "We hebben alles uitvoerig uitgetest en het werkt perfect. Als het nodig is, beginnen we er meteen mee."

Naast de lessen op afstand zorgt het centrum ook voor de nodige maatregelen in de lokalen zelf. "We zorgen voor extra ontsmettingsmiddel en we verluchten onze ruimtes extra. Laten we vooral hopen dat corona Lievegem nooit bereikt en dat de videolessen niet nodig zullen zijn." 

kasto80

Meest gelezen