Belga

Politie gaat extra patrouilleren in winkelgalerij in Mortsel na vondst drugsspuit

De politie gaat extra patrouilleren in de winkelgalerij in Mortsel, nadat een bezoeker er een drugsspuit vond.  Er is veel leegstand in de galerij en ze ligt er vies bij. Daardoor voelen buurtbewoners er zich onveilig.

Enkele dagen geleden vond een bezoeker in de winkelgalerij een drugsspuit en wat aluminiumfolie. Hij plaatste de foto's op facebook en contacteerde de politie. "Twee jaar geleden waren er ook al problemen in de winkelgalerij, die staat bijna helemaal leeg, er zijn amper nog twee winkels of zo. Dat lokt vandalisme en overlast uit.  Na dit incident gaan we de winkelgalerij weer opnemen in onze patrouille", zegt Jessy Spoelders van de politiezone Minos. 

Ik durf niet meer in mijn ééntje de winkelgalerij in. Ze ligt er vies en verlaten bij.

Buurtbewoonster

Buurtbewoners voelen zich er niet altijd veilig. "Ik vind het echt een drama om hier door te stappen. Soms ligt de galerij er ook echt vies bij.  Er zijn nog maar één of twee winkels. De rest staat allemaal leeg. Ik durf hier niet meer alleen te komen", aldus een passant.  Een andere bezoeker zegt dat het spijtig is dat de winkelgalerij er zo bijligt. "Die zou nochtans een serieuze meerwaarde kunnen betekenen voor Mortsel."

Het stadsbestuur van Mortsel wenst niet te reageren omdat ze geen eigenaar is van de winkelgalerij.

Meest gelezen