LaPresse

Studente HoGent ziet stage in Italië in het water vallen: "Ik dacht dat ik zou vertellen over het goede weer en m'n collega's, niet over het coronavirus"

Studente Naomi Cantoro is in Italië maar kan er niet aan haar stage beginnen door het coronavirus. Ze studeert vastgoed aan de HoGent en zit op uitwisseling in Puglia. Nu heel Italië in quarantaine gaat, blijft ook het makelaarskantoor waar ze stage zou lopen tot 3 april gesloten.

Naomi Cantoro, studente vastgoed aan de HoGent, had haar stage bij een makelaarskantoor in Puglia (Italië) wel wat anders voorgesteld. "Ik had gedacht dat ik aan mensen zou vertellen over het goede weer en mijn collega's", klinkt het, "maar in de plaats daarvan moet ik vertellen dat heel Italië in quarantaine zit door de uitbraak van het coronavirus."

Uitgestelde stage

"Mijn kantoor heeft mij vanmorgen laten weten dat ze hebben besloten om niet open te gaan", getuigt Naomi Cantoro. Ze zou stage lopen bij een makelaarskantoor in het zuiden van Italië. Daar is het virus nog niet uitgebroken, maar de Italiaanse regering heeft besloten dat het hele land in lockdown moet. "Ik begrijp wel dat ze niet meer opengaan. Als makelaar kom je natuurlijk met veel mensen in contact. Ik hoop wel dat ik begin april mijn stage kan hervatten zodat ik alsnog kan genieten van deze ervaring."

Steeds meer mensen dragen mondmaskers en de supermarkt wordt leeggeroofd

Naomi Cantoro, studente HoGent

Supermarkt leegroven

"Aan het begin van de dag leek alles nog kalm", gaat Naomi Cantoro verder. "Maar toen ik daarnet naar de supermarkt ging, zag ik plots mensen buitenkomen met drie karren vol met eten en drinken. Het lijkt wel of de supermarkt leeggeroofd wordt omdat ze bang zijn om geen eten meer te hebben. Aan de cafés staat nu ook politie die ons zegt om weg te gaan en binnen te blijven. Dat was gisteren nog niet het geval." 

Gisteren nam een serveerster extra afstand uit angst om besmet te raken

Naomi Cantoro, studente HoGent

Mondmaskers

"Al bij al heb ik de indruk dat mensen hier nog wel durven buitenkomen", zegt Naomi Cantoro nog. "Maar je merkt wel dat sommige mensen bang zijn. Zo zie ik steeds meer mensen met mondmaskers en de handgel is uitverkocht. Toen ik gisteren iets ging drinken, nam de serveerster extra afstand uit angst om besmet te raken. Maar niet iedereen maakt zich zorgen. Als ik naar buiten kijk zie ik nog steeds dezelfde groentenverkoopster bij haar kraam staan. Het enige verschil is dat ze dat nu doet met een mondmasker."

kasto80

Meest gelezen