Toeristen uit Dilbeek proberen vandaag nog weg te geraken uit Rome: "Boete van 200 euro als we het hotel verlaten"

Sinds vanmorgen is heel Italië in lockdown. Dus ook in Rome moet iedereen vanaf nu binnen blijven, en zijn de openbare gebouwen dicht. Christine en Fons uit Dilbeek zijn met vakantie in Rome, maar zij willen zo snel mogelijk terug naar huis. 

Christine en haar man Fons verblijven sinds vorige week in een hotel in Rome, maar ze willen vroeger terugkeren. "We dachten tot donderdag in Rome te blijven, maar we hebben onze plannen veranderd. We proberen vandaag nog naar huis te vliegen. De luchthaven is nog altijd open. We hebben een nieuwe vlucht geboekt, dus we hopen dat we ook echt kunnen vertrekken. We willen niet ziek worden en bovendien mogen we nu het hotel ook niet meer uit. Als we naar buiten zouden gaan, kunnen we een boete krijgen van 200 euro."

Geen paniek in Rome, maar de stad is wel leeg.  

Volgens Christine is er voorlopig geen paniek in Rome. "Veel mensen lopen wel rond met mondmaskers en flesjes met ontsmettingsgel. En vandaag is Rome leeg, ook de restaurants zijn leeg. We zijn gisteravond wel nog gaan eten en de mensen moeten heel ver van mekaar gaan zitten, dus de restaurantuitbaters kunnen niet alle tafels dekken." 

Meest gelezen