Verschillende waterlopen overstroomd door de felle regen. "Voorlopig geen huizen bedreigd"

Door de hevige regen van deze voormiddag en vannacht is het waterpeil sterk gestegen in Vlaams-Brabant. Er zijn zelfs plaatsen waar de waterlopen overstromen. Maar voorlopig zijn geen huizen bedreigd.

Het heeft de voorbije uren hevig geregend. Verschillende waterlopen zijn overstroomd. Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij: "Op dit moment zijn er waterlopen die buiten de oevers zijn getreden. Het gaat om de Zuunbeek in Sint-Pieters-Leeuw, de Winge in Rotselaar, de Binnenbeek in Haacht, de Weesbeek in Boortmeerbeek, de Bellebeek in Essene, de Barebeek in Elewijt. Gelukkig worden daar geen huizen bedreigd. Er staan wel weides blank." 

Alarmpeil nog niet overschreden

"Mensen die in de buurt wonen van die waterlopen, kunnen voorlopig niks doen", zegt Katrien Smet. "Het alarmpeil is nog niet overschreden. Maar we volgen de situatie wel nauwgezet op. En we hebben op verschillende plaatsen overstromingsgebieden en wachtbekkens aangelegd die heel wat regenwater stockeren. Als het nodig zou zijn, gaan wij de hulpdiensten meteen verwittigen, maar op dit moment ziet het er naar uit dat we de situatie onder controle kunnen houden." 

Meest gelezen