Studente uit Vosselaar is 'Beste Junior Sommelier' van België

Margaux Balemans uit Vosselaar is de beste jonge sommelier van ons land. Ze nam het op tegen de zesde- en zevendejaarsstudenten van de Belgische hotelscholen. De Belgische Sommeliersgilde organiseerde de wedstrijd in de brouwerij Duvel-Moortgat in Puurs.

In Puurs streden studenten van de hotelscholen om de titel "Beste Junior Sommelier van België". "We kregen eerst een theoretische proef en daarna enkele praktische proeven. Daar moesten we onder andere wijn decanteren, bier tappen en de ideale wijn kiezen bij een gerecht", zegt Margaux Balemans, de beste jonge sommelier van ons land, in Start je dag bij Radio 2 Antwerpen. 

Balemans is tevreden met haar overwinning: "Het is mooi dat ik door mijn kennis, passie en ervaring deze prijs kan winnen en hiermee verder kan. Later wil ik graag een eigen wijn- en tapasbar."

Sommelier zijn, is ook jezelf goed presenteren met de nodige dosis humor

Margaux Balemans, Beste Junior Sommelier van België

"Wijn zit al lang in de familie. Ik ben daar van kleins af aan in meegegroeid. Nu studeer ik aan de hotelschool in Brugge en in het weekend werk ik in The Jane in Antwerpen. De hoofdsommelier daar is trouwens de beste sommelier van België", vertelt de winnares.

"Sommelier zijn, is ook jezelf goed presenteren", aldus Balemans. "Je moet er staan als sommelier. Het is belangrijk om in te spelen op de wensen van de mensen en daar hoort zeker wat humor bij."

Meest gelezen