ANB

8 extra natuurinspecteurs in Vlaanderen

Er komen 8 natuurinspecteurs bij in Vlaanderen en minstens 2 daarvan zullen in Limburg aan de slag gaan. Dat heeft Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) bekendgemaakt. De afgelopen jaren was de Natuurinspectie afgeslankt. Daar was heel wat kritiek op, vooral na de dood van wolvin Naya. 

De voorbije maanden werden al 2 natuurinspecteurs extra in dienst genomen en daar zullen er dit voorjaar nog 6 bijkomen. Dat kondigde Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) aan. Door de extra aanwervingen bij de Natuurinspectie stijgt het aantal medewerkers in Vlaanderen weer naar 45, het niveau van 10 jaar geleden. In Limburg zijn er momenteel 6 natuurinspecteurs, maar 3 daarvan zijn langdurig ziek. Maar er komen er nu dus 2 bij. 

Een lik-op-stukbeleid is ook voor de natuur onmisbaar

Zuhal Demir

Na de dood van wolvin Naya kwam er veel kritiek op de Natuurinspectie en op de jarenlange besparingen bij die dienst.  "Voldoende handhavers zijn nodig om die criminelen te kunnen vatten", geeft Demir toe ."Een lik-op-stukbeleid is dus ook voor de natuur onmisbaar.”

Copyright © 2009 Tom Linster

Meest gelezen