Stad Oostende

Gevolgen van coronavirus in West-Vlaanderen: veel evenementen afgelast of verplaatst 

Het verbod op evenementen met meer dan 1.000 deelnemers door het coronavirus heeft heel wat gevolgen voor onze provincie. Het Kursaal van Oostende schrapt of verplaatst alle activiteiten tot eind maart. Onder meer Zilverrock en de Eregalerij van Radio 2 gaan niet door. 

De Eregalerij van Radio 2 wordt verschoven naar een latere datum. Tickets blijven geldig. Ook de Belgian Offshore Days in Oostende, een beus voor bedrijven die werken rond windenergie, worden verschoven naar een latere datum. Net als de Reismarkt in Brugge. Plopsaland vermindert de capaciteit van haar indoorpark naar 950 personen. 

Bellen met alle organisatoren

Ook in Roeselare wordt nagegaan welke evenementen kunnen doorgaan en welke niet. Burgemeester Kris Declercq (CD&V): "We contacteren momenteel alle organisatoren. Wat we nu al weten, is dat de opendeurdag en de officiële opening op vrijdag, zaterdag en zondag van AZ Delta niet doorgaat. Volleybalclub Knack Roeselare beperkt haar aantal tickets tot 1.000 zodat de wedstrijd wel kan plaats vinden. Alle andere evenementen lijsten we op en contacteren we één voor één." 

Dienstencentra vanaf donderdag dicht

In heel de provincie gaan dienstencentra vanaf donderdag tijdelijk dicht. Ook woonzorgcentra laten geen bezoekers toe. De Kulak in Kortrijk en hogescholen Howest en Vives proberen zoveel mogelijk lessen online te geven. Howest annuleert de opendeurdag nu zaterdag en schrapt alle studiereizen tot en met de paasvakantie. De organisatoren van de wielerwedstrijd E3 in Harelbeke wachten nog tot maandag om te beslissen of ze de viptenten zullen opbouwen.

Meest gelezen