Asielhond vindt na ruim 5 jaar eindelijk een baasje: "Het was liefde op het eerste gezicht"

Niet iedere hond heeft het geluk om snel een baasje te vinden als hij in een dierenasiel terechtkomt. Viervoeter Merrick, die als jonge puppy in het Humane Society-centrum in Kansas City, in de Amerikaanse staat Missouri, gedropt was, moest meer dan 5 jaar wachten op een nieuw baasje. En het was een groot reclamebord langs de weg dat hem die warme thuis bracht. Het hartverwarmende verhaal van Merrick ging de afgelopen dagen viraal.

Als jonge puppy werd Merrick aan zijn lot overgelaten, nadat niemand hem wilde tijdens een garageverkoop. Het dier had toen een gigantische zwelling aan zijn hoofd, waardoor hij geopereerd moest worden. Maar zelfs na de operatie slaagde het asiel er niet in een baasje voor hem te vinden. Zelfs niet na meerdere fotoshoots die de hond op sociale media moesten aanprijzen.

Tot de eigenaar van een kledingbedrijf in Kansas, die voordien al financiële steun verleende aan opvangcentra voor straathonden, over de brug kwam met 3.000 dollar, waardoor Merrick op een groot reclamebord langs de weg ter adoptie kon aangeboden worden. 

Midden vorige week was het, na meer dan 5 jaar doorgebracht te hebben in het asiel, dan toch zo ver. Het was Jordan Nussbaum (zie foto hierboven) die het bord zag en onmiddellijk verkocht was, zo vertelde hij op nieuwswebsite KMBC: "Het was liefde op het eerste gezicht. Men zocht iemand voor de hond die geen kinderen had en veel energie had om zich met deze hond, die nogal groot is, bezig te houden. Ook al is Merrick eerder nog een puppy. Het lijkt alsof we voor elkaar gemaakt zijn. Het is alleen jammer dat hij zolang in een asiel moest verblijven. Uiteindelijk is het toch goed afgelopen voor Merrick."

"En intussen kan hij het al goed vinden met de wijfjeshond van de buren", aldus Nussbaum nog.

Meest gelezen