Radio 2

Binnenspeeltuin bevriest speelgoed: “We hopen dat onze maatregelen een beetje helpen tegen het coronavirus”

Binnenspeeltuin Legenturia in Zaventem vriest vanaf nu zijn speelgoed 's nachts in. Dat doen ze om het speelgoed te desinfecteren om zo besmettingen tegen te gaan met het coronavirus. “We hopen dat onze maatregelen een beetje helpen”, zegt Joachim De Munck van Legenturia. 

Het is het seizoen van de binnenspeeltuinen, want als het regent wordt er maar weinig buiten gespeeld. In tijden van het coronavirus is het niet vanzelfsprekend om met veel mensen binnen te verzamelen. Daarom neemt binnenspeeltuin Legenturia in Zaventem speciale maatregelen. “We hebben een nieuwe techniek geleerd van een specialist. Bij -18°C kunnen alle mogelijke bacteriën doodvriezen. Daarom steken we nu ’s nachts ons speelgoed in de diepvrieskamer. Onze medewerkers dragen ook handschoenen en we desinfecteren heel veel”, zegt Joachim De Munck van Legenturia. "En we vragen aan de bezoekers ook om aan een aparte tafel plaats te nemen. In principe is het mogelijk om met je gezin op 2,5 meter afstand van een ander gezin te zitten. Natuurlijk zijn de regels en adviezen van de overheid ook van toepassing, maar we vinden toch dat we een extra inspanning kunnen doen.”

Annulaties

Bij Legenturia merken ze dat slechts 5% van de verjaardagsfeestjes tot nu toe verplaatst of geannuleerd werden. “Dat valt nog goed mee, want het voorbije weekend hadden we nog 35 feestjes. Je merkt wel dat er bij de bezoekers overdag enige terughoudendheid is. We hebben een mail gestuurd naar onze klanten om te zeggen dat ze hun feestjes altijd gratis kunnen annuleren en dat hun voorschot dan wordt terugbetaald. Ze kunnen ook altijd een nieuwe datum zoeken. Voorlopig lijken daar nog niet veel ouders op in te gaan”, aldus Joachim. 

Meest gelezen