Carnaval Halle uitgesteld: "Zomers carnavalsfeest in september mogelijk alternatief"

Het carnavalsfeest in Halle wordt op vraag van gouverneur De Witte uitgesteld. "We begrijpen dat dit een zware opdoffer is voor de duizenden carnavalisten die al weken toeleven naar dit feest, maar de maatregel is noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus in ons land zo veel mogelijk te vertragen", laat de stad weten in een persbericht.

Het was gouverneur Lodewijk De Witte die burgemeester Mark Snoeck (SP.A) contacteerde met het advies om het carnavalsfeest niet te laten doorgaan op zaterdag 21, zondag 22 en maandag 23 maart. 

Eerder kregen steden en gemeenten al het advies om indoor evenementen met meer dan 1.000 deelnemers te verbieden gedurende de maand maart. Want hoe dichter mensen bij elkaar zitten, hoe groter de kans op een besmetting. Carnaval is dan wel geen indoor evenement maar tijdens de stoet en tijdens de festiviteiten op de Grote Markt zitten mensen wel zeer dicht bij elkaar. Ook de carnavalskermis wordt om die reden uitgesteld. Voor het kindercarnaval wordt er nog een alternatieve verkiezing uitgewerkt.

Plan B

De stad en organisator Halattraction blijven niet bij de pakken zitten en hebben intussen al de eerste contacten gelegd voor een plan B. Tijdens een eerste spoedvergadering werd vrij snel geconcludeerd dat een zomers carnavalsfeest in de maand september een fijn alternatief zou zijn: "Hallenaren dromen immers al jaren van een zomercarnaval. Op die manier zijn de inspanningen die de carnavalsgroepen al geleverd hebben, geen vergeefse moeite. En uiteraard hopen we dat tegen dan de coronazorgen van de baan zijn", aldus nog de stad Halle. 

Meest gelezen