Radio 2

Net geen 1.000 bezoekers voor filmfestival De Roma: "Langer aanschuiven om handen te wassen dan om te plassen" 

De organisatoren van het filmfestival van dinsdagavond in De Roma in Borgerhout zijn gestopt met de ticketverkoop om net niet boven de 1.000 bezoekers te gaan. Mensen die naar de film kwamen kijken, maakten zich niet al te veel zorgen over het coronavirus.

Om niet boven de 1.000 bezoekers te gaan, is de ticketverkoop van het filmfestival in De Roma stopgezet.  De opkomst was goed, weinig mensen bleven thuis. Sommige bezoekers staan wel stil bij het coronavirus, maar de meesten maken zich geen zorgen: "Ik ben daar niet zo erg mee bezig, ik ga niet mee in die hysterie", zegt een vrouw.

"Opmerkelijk was dat de rij in het toilet om de handen te wassen, groter was dan de rij om naar de wc te gaan", lacht een man, "maar ik heb er geen seconde over getwijfeld om naar hier te komen." Een andere bezoeker neemt kleine maatregelen: "Ik heb mijn vrienden geen kus of hand gegeven toen ik binnenkom. Ook was ik mijn handen beter, maar bewust dingen uit de weg gaan, doe ik niet", vertelt ze.

Ik zei nog lachend tegen mijn vriendin: oei, voor corona zitten we niet op de goeie plek. Maar ik maak me niet al te veel zorgen

Bezoeker filmfestival De Roma

Een oudere dame is alle gesprekken over het coronavirus beu. "Ik zou willen dat mensen erover ophouden", zegt ze. "Hoe meer je denkt aan zo'n dingen, hoe sneller je het zal krijgen."

Meest gelezen