Archieffoto radio 2

Dienstencentrum Wuustwezel sluit tijdelijk de deuren wegens coronavirus: "We zijn vooral bang om onze oudere bezoekers te besmetten"

Dienstencentrum "Ter Wezel" in Wuustwezel sluit tijdelijk de deuren wegens het coronavirus. Met die maatregel wil het dienstencentrum vermijden dat er mensen besmet raken. Het centrum wordt voornamelijk door oudere en dus kwetsbare mensen bezocht.

Dienstencentrum 'Ter Wezel' in Wuustwezel sluit vanaf morgen, donderdag, de deuren. Het centrum wordt voornamelijk bezocht door oudere, en dus erg kwetsbare mensen. Door tijdelijk de deuren te sluiten wil het centrum vermijden dat de bezoekers besmet geraken met het coronavirus.

"Ter Wezel" probeert wel een oplossing te vinden voor de kwetsbare mensen die dagelijks bij hen over de vloer komen. "Voor vele bezoekers is een uitstapje naar ons een lichtpuntje waar ze elke dag naar uitkijken. Zo kunnen ze bij ons terecht voor een warme maaltijd, een spelletje kaarten, een kopje koffie. Ze ontmoeten hier andere mensen" , zegt Kelly de Jong van het dienstencentrum in het middagprogramma van Radio 2 Antwerpen.

"Ter Wezel" is wel op zoek naar alternatieven. "We zoeken een manier zodat mensen elkaar toch kunnen blijven ontmoeten zonder elkaar ziek te maken. Het centrum blijft ook telefonisch bereikbaar. Mensen met een dringende vraag kunnen nog altijd bij ons terecht. We bekijken dat geval per geval en zoeken, waar mogelijk, naar een oplossing", zegt Kelly.

 

Wij zijn nogal knuffelaars. De laatste tijd werd hier niet meer geknuffeld.

Personeelslid dienstencentrum Kelly de Jong

Personeel wil oudere bezoekers niet besmetten

Fysiek contact wordt absoluut afgeraden. Het personeel is bezorgd dat zij zelf drager zijn van het coronavirus. Niet zozeer voor zichzelf maar omdat ze oudere en kwetsbare mensen zouden kunnen besmetten. Wij namen sowieso de nodige voorzorgsmaatregelen in acht. Zo wasten wij onze handen grondig. Maar we zijn hier nogal knuffelaars en er werd niet meer geknuffeld. Iedereen volgde die richtlijnen vrij goed op. Wij hopen dat onze (oudere) bezoekers gespaard blijven, want wij zijn hier echt een familie.

De meeste ouderen maken zich niet zo heel druk al zijn ze wel voorzichtig. Mensen die het vroeger niet zo nauw namen met hygiëne, wassen nu wel plichtsbewust hun handen. Dat is dus positief. We hopen vooral ook dat er geen paniek uitbreekt", aldus nog Kelly.

Meest gelezen