Gepensioneerde aannemer maakt mondmaskers van bh's: "Beter dan de made-in-China papieren modellen"

De mondmaskers die ons kunnen beschermen tegen het coronavirus zijn overal uitverkocht. En daarom maakt Johnny Van Campenhout ze nu zelf. Johnny is een gepensioneerde aannemer uit Opwijk, en hij is op het idee gekomen om mondmaskers te maken van de oude bh's van zijn vrouw.

Van Campenhout merkte dat bij twee apothekers die hij bezocht had, de handzeep, de producten voor handhygiëne en de mondmaskers al uitgeput waren. En dus ging hij op een ludieke en creatieve manier aan de slag met oude bh's van z'n vrouw. "Het materiaal is drie- tot vierdubbelwandig, en daar kan je perfect door ademen. Ik knip ze mooi in tweeën, de zijbandjes gaan er af, en dan worden ze op de gepaste lengte genaaid. En ik heb er al enkele gemaakt. Het nadeel is dat ik mijn vrouw nu wel twee nieuwe bh's moet kopen", grapt hij.

Veel beter dan de "made-in-China" papieren modellen

"Mijn mondmaskers zijn veel beter dan de papieren mondmaskers uit China", zegt Van Campenhout. "Want mijn modellen zijn afwasbaar en herbruikbaar, en dat is natuurlijk een groot pluspunt." 

"Ik wil er zeker niet rijk mee worden", gaat hij verder. "Als ik er kan verkopen, dan gaat de opbrengst naar een goed doel van Kom op tegen Kanker hier in Opwijk."

Meest gelezen