Grootouderfeest in Meise zonder grootouders: kinderen treden op in een lege zaal

Door het coronavirus worden op veel plaatsen evenementen voor senioren afgelast. In de gemeenteschool De Leertuin in Meise vindt het grootouderfeest vandaag wél plaats, maar dan zonder de grootouders. De kinderen treden op voor een lege zaal, maar alles wordt gefilmd.

Het feest voor de grootouders in de gemeenteschool De Leertuin in Meise verloopt anders dan voorzien. Om besmetting met het coronavirus te vermijden, heeft de school beslist om geen grootouders uit te nodigen. De kinderen treden wel op, maar dan zonder publiek. Het was voor de school niet makkelijk om die beslissing te nemen, vertelt juf Nadia. "Voor de grootouders is de afgelasting echt droevig nieuws, en ook voor de kinderen. Maar omdat de kinderen er zo naartoe geleefd hadden, wilden we het hen toch gunnen dat ze konden optreden, en dat ze hun pakjes konden aandoen. De kinderen waren heel blij als ze hoorden dat ze toch mochten optreden."  

Optreden gefilmd

De kinderen snappen wel waarom hun grootouders niet in de zaal zitten: "Als onze oma en opa komen, worden ze misschien ziek en dat willen we niet", vertelt Thibaut. Maar Roos vindt het wel jammer dat ze niet komen: "Het is spijtig omdat we de hoofdrol hadden." Maar het optreden wordt gefilmd en dat filmpje wordt naar alle grootouders gestuurd. "Dan kunnen onze oma en opa ons zien op hun gsm of misschien op hun televisie." 

Meest gelezen