H.Essers heeft oplossing voor transporten naar Italië

Vanwege het coronavirus neemt ook het transportbedrijf H.Essers uit Genk maatregelen voor hun vervoer van en naar Italië. Het land is een belangrijk knooppunt voor het bedrijf, maar door de lockdown moet de manier van werken aangepast worden.

H.Essers stuurt zelf geen chauffeurs meer naar Italië, maar ze werken er samen met Italiaanse transporteurs. Aan de Italiaanse grens worden de goederen dan uitgewisseld, zegt Bob Van Steenweghen van H.Essers. "We werken samen met lokale Italiaanse transporteurs. Aan de grens wisselen we dan de goederen uit. Aan verschillende grensposten koppelen we de opleggers af en aan." Maar de situatie verandert natuurlijk snel, wanneer er extra maatregelen worden genomen. "We merken dat het moeilijker wordt aan de Oostenrijkse grens, dus we gaan ons meer concentreren op de Franse grens."

Italiaanse chauffeurs komen niet meer op onze site

Bob Van Steenweghen van H.Essers

Ook als de goederen in Genk aankomen, wordt er anders gewerkt. "Als er nog chauffeurs uit Italië zelf aankomen, dan zorgen we dat die niet op onze site komen." De vracht wordt buiten de bedrijfssite afgekoppeld en met een andere trekker op de site gebracht. En ook de documenten worden niet van hand tot hand uitgewisseld. "Die worden in een brievenbus gedropt."

Meest gelezen