Hogeschool PXL gaat 3 weken dicht door het coronavirus: "Er bestaan geen halve maatregelen"

Hogeschool PXL in Hasselt sluit vanaf morgen 3 weken lang preventief de deuren omwille van het coronavirus. Maar het onderwijs gaat online door.

De hogeschool bleef tot nu toe gespaard van het virus, maar wil er alles aan doen om dat ook zo te houden. Directeur Ben Lambrechts beseft dat het een drastische maatregel is: “Misschien zijn we te voorzichtig. We willen echt geen paniek zaaien. Maar we kunnen ons digitale onderwijs inzetten, dus doen we dat ook. Er bestaan geen halve maatregelen.’’ 

Vanaf morgen zullen de komende 3 weken alle lessen online gegeven worden. "Wij hebben een online platform, en kunnen het zo oplossen", zegt Lambrechts. "Een druk op de knop en onze docenten kunnen hun les uitzenden." Alleen in uitzonderlijke omstandigheden zullen er nog lessen doorgaan in een atelier of een labo, maar in kleine groepen, en met voldoende afstand tussen de studenten. Ook de administratieve diensten zullen inzetten op thuiswerken.  En de infodag van zaterdag zal telefonisch en online doorgaan.

De gezondheid van onze studenten en het personeel staat nu op de eerste plaats.

Directeur Ben Lambrechts

Eigenlijk gaat de hogeschool 5 weken dicht: er zal 3 weken lang geen les gegeven worden in de gebouwen, en daarna is er 2 weken paasvakantie. En hopelijk is het coronavirus dan voorbij. "We zullen dan opnieuw bekijken hoe de situatie is. De gezondheid van onze studenten en het personeel komt nu op de eerste plaats”, besluit Lambrechts. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen