Koningin Mathilde naar provinciehuis Leuven voor onderonsje met 11 sterke vrouwen

Coronavirus of niet, wat tot nader order wél nog altijd doorgaat vandaag is het bezoek van koningin Mathilde aan het provinciehuis in Leuven. De koningin zal er praten met 11 Vlaams-Brabantse vrouwen uit verschillende sectoren n.a..v. de Internationale Vrouwendag.

Koningin Mathilde zakt straks af naar het provinciehuis in Leuven. Het is nog een uitloper van de Internationale Vrouwendag waarbij wordt stilgestaan bij de positie van de vrouw in onze samenleving en op de werkvloer.  Mathilde zal er praten met 11 Vlaams-Brabantse vrouwen waaronder ex-atlete Elodie Ouedraogo, die tegenwoordig in de mode zit, actrice Maaike Neuville, en Kathleen Claes, de grote baas van Java koffie in Rotselaar. "Koningin Mathilde wil echt de vrouwen in besloten kring ontmoeten en bespreken wat wij allemaal doen",  zegt Claes aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Maar waar ze het precies over wil hebben, dat weten we nog niet."

Ik vind het ongelofelijk dat ze langs komt om ons een hart onder de riem te steken

"Ik heb wel enkele verwachtingen", geeft Claes toe. "Ik vind het ongelofelijk dat ze langskomt om ons een hart onder de riem te steken omdat het voor ons niet altijd makkelijk is om er te staan. Fijn dat we eens samen kunnen bespreken wat onze moeilijkheden zijn, maar ook onze drijfveren, en waarom we het doen. Dus ik kijk er wel naar uit."

Claes staat aan de top van een bedrijf dat ondertussen 85 jaar bestaat, maar zelf heeft ze er niet zo bij stilgestaan dat vrouwen en mannen zo verschillend zijn: "Voor mij is het niet zo dat omdat ik een vrouw ben dat ik het een hele prestatie vind, het is sowieso een hele uitdaging om een bedrijf te mogen leiden. En ik heb niet veel problemen gehad als vrouw dat ik deze positie betrek. Maar ik merk wel in de buitenwereld dat ik als een rolmodel gezien word en dat er naar mij gekeken wordt. Maar of het nu een man of een vrouw is, het verdient respect omdat het zeker in deze tijden, een uitdagende taak is".

Meest gelezen