© 2018 Sol de Zuasnabar Brebbia

Drie keer meer studenten met leefloon in Oostende in drie jaar tijd

In Oostende krijgen steeds meer studenten een leefloon. Drie jaar geleden waren er 80 studenten, maar ondertussen is het aantal al opgelopen tot 268. "Goed nieuws", vindt het Sociaal Huis Oostende.

Het aantal leefloonstudenten stijgt en dat vindt het Sociaal Huis van Oostende goed. Het toont aan dat steeds meer studenten een diploma willen behalen én dat ze ook de weg vinden naar de diensten die hen daarbij kunnen helpen. Bij het Sociaal Huis proberen ze vroeg genoeg in te schatten welke studenten een leefloon nodig hebben. Dat doen ze door in gesprek te gaan met gezinnen, maar ook door samen te werken met scholen. De scholen kunnen ook zelf het Sociaal Huis hierover contacteren.

Zelf uit armoede geraken

“Wij zien de laatste jaren een enorme stijging in het aantal leeflonen bij studenten", bevestigt Natacha Waldmann (Groen), schepen van Welzijn en Zorg. "Jongeren kunnen om diverse redenen een leefloon aanvragen. Daarnaast is het ook zo dat studenten vaker beseffen dat een diploma heel belangrijk is om een goede job te vinden. Wij willen inzetten op het aanbieden van handvatten, zodat jongeren zelf uit de armoede kunnen geraken. Een diploma biedt daarop de beste garantie."

Meest gelezen