Limburgse organisatoren hebben het moeilijk: beperken, afgelasten of laten doorgaan?

In heel Limburg worden grote en kleine evenementen afgelast, zoals schoolfeesten, opendeurdagen en activiteiten met risicogroepen. Attracties beperken het aantal bezoekers. Het Schlagerfestival is afgelast en Plopsa Indoor in Hasselt en discotheekzaal Versuz verlagen hun capaciteit naar 950 bezoekers. 

Het advies van de federale regering om indoorevenementen met meer dan 1000 mensen te schrappen komt aan bij de organisatoren. Zo is de jobbeurs voor asielzoekers die morgen in Lommel zou plaatsvinden afgelast. Ook de Werktuigendagen in Sint-Truiden gaan niet door. Die waren gepland op 16 en 17 mei. 

Schlagerfestival Ethias Arena

In de Ethias Arena in Hasselt staan de komende weken enkele grote evenementen gepland. De stad zegt nu duidelijk dat evenementen in zalen met meer dan 1000 mensen niet mogen doorgaan.

De burgemeester besliste dat na het overleg dat de Limburgse burgemeesters vandaag hadden met waarnemend gouverneur Michel Carlier. Dat wil zeggen dat "I Love The 90's" op 21 maart niet zal doorgaan. Ook het Schlagerfestival het weekend erna gaat niet door.

Discotheek Versuz

De Hasseltse discotheek schrapt voorlopig geen events maar laat maar 950 bezoekers toe in de club. Normaal kunnen er 3300 mensen binnen. De Moose Bar die ernaast ligt moet geen maatregelen nemen, want daar kunnen geen 1000 mensen binnen. De discotheek roept haar bezoekers op om zelf hun gezond verstand te gebruiken. De Versuz volgt alle maatregelen op die opgelegd worden. 

Plopsaland Indoor

Op Facebook zegt Plopsaland het aantal gelijktijdig toegelaten bezoekers ook te verlagen tot 950 personen. De Plopsagroup neemt die maatregel voor alle indoorparken in België, Nederland, Duitsland en Polen

Muziekodroom

De muziekodroom in Hasselt heeft enkel shows gepland in zalen waar minder dan 1000 mensen in kunnen. Daarom is er samen met de stad beslist om deze voorlopig te laten doorgaan. Muziekodroom zegt wel dat het zich zal aanpassen als het advies van de overheid verandert. Meer informatie vind je op hun website.

C-Mine

In Genk volgt C-mine de adviezen van de regering. Er staan geen evenementen gepland waar de grens van 1000 personen overschreden wordt. Als er door nieuwe adviezen of verplichtingen toch afgelastingen moeten gebeuren, contacteert C-mine de ticketkopers.

Meest gelezen