Stad Gent en haven pakken verkeersveiligheid aan na dodelijke ongevallen 

Stad Gent en de fusiehaven North Sea Port gaan maatregelen nemen om de verkeerssituatie in het havengebied veiliger te maken na 2 recente dodelijke ongevallen.  De weginfrastructuur zal aangepast worden. Er komt ook betere signalisatie. 

Vorige week waren in het Gentse havengebied 2 dodelijke ongevallen. Bij een 1e ongeval kwam een fietser onder de wielen van een vrachtwagen terecht. Enkele dagen later kwam een motorrijder om het leven op dezelfde manier. Fusiehaven North Sea Port en stad Gent hebben nu samengezeten over maatregelen om het er veiliger te maken.   

Aandacht op het fietspad

"Een bedrijf is gevraagd om betonplaten aan de uitrit te verwijderen, zodat het fietspad er beter zichtbaar wordt. Daarnaast worden ook een stopstreep en -bord voorgesteld en zal er extra signalisatie worden aangebracht. Die moet de aandacht van de chauffeurs vestigen op het fietspad", zegt de Gentse schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen).  "De oplossingen op korte termijn moeten al deze zomer uitgevoerd worden. Het moet snel veiliger worden voor fietsers", zegt schepen Watteeuw.  Op lange termijn komen er mogelijk nog bijkomende maatregelen: er is nog overleg tussen de weguitbater, de spoorwegbeheerder, de haven en de stad.

 

kasto80

Meest gelezen