UHasselt schrapt lesactiviteiten met meer dan 50 personen

De UHasselt verscherpt de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lessen in grote auditoria kunnen voorlopig niet meer. Lessen en onderzoek in kleinere groepen kunnen nog wel.   Rector Luc De Schepper heeft wel bedenkingen bij de grens van 1000 personen die de federale overheid voorschrijft.

Gisterenavond zaten de vijf rectoren van de Vlaamse universiteiten samen om te bepalen welke maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vandaag besliste de UHasselt om lessen voor meer dan 50 personen te schrappen en op alternatieve manieren te organiseren. 

Onze experts zijn ervan overtuigd dat die grens van 1000 personen een slecht idee is

Luc De Schepper, rector UHasselt

Rector Luc De Schepper is kritisch voor het advies van de overheid. Volgens dat advies mogen indoorevenementen met minder dan 1000 personen doorgaan. De rector ziet dat anders: "Onze experts zijn er absoluut van overtuigd dat die grens tot 1000 personen een slecht idee is", zegt hij. "Dat is  veel te hoog in deze fase van de epidemie." 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen