Videospeler inladen...

Twee weken geen grote events in Antwerps Sportpaleis. Musical "Mamma Mia" met minder publiek 

De uitbater van het Antwerpse Sportpaleis en de Stadsscouwburg neemt maatregelen naar aanleiding van het coronavirus. "Wij vernemen dat gouverneur Berx een algemeen verbod zal uitvaardigen op evenementen met meer dan 1.000 mensen. Wij bekijken wat we kunnen doen met geplande shows", zegt Jan Van Esbroeck van de Sportpaleisgroep op Radio 2.

"Ik heb zopas vernomen dat gouverneur Berx een algemeen verbod uitvaardigt op evenementen indoor met meer dan 1.000 mensen", zegt Jan Van Esbroeck van de Sportpaleisgroep bij "De Inspecteur" op Radio 2. De Sportpaleisgroep is de uitbater van het Sportpaleis, de Lotto Arena en de Stadsschouwburg in Antwerpen. Ook Vorst Nationaal, de Hasseltse Ethias-arena, en de Capitole in Gent zijn in hun beheer. "Ik wil erop wijzen dat we niet van afgelastingen spreken maar van uitstel. Wij verhuren onze zalen aan de organisatoren van shows en concerten. Zij zullen nu uiteraard onderzoeken wat er nog mogelijk is en de mensen met tickets contacteren. Ik heb het even snel bekeken en de komende weken zijn er voor onze Antwerpse zalen al 120.000 tickets verkocht."

Wie de tram neemt zit volgens mij in een meer penibele situatie dan de bezoekers van "Mamma Mia"

Jan Van Esbroeck, Sportpaleisgroep

"Mamma Mia" met minder volk

Vanavond speelt in de Antwerpse stadsschouwburg de musical "Mamma Mia" in een zaal met meer dan 2.000 zitjes. "Wij zullen als zaaluitbater de mensen van "Mamma Mia" erop wijzen dat er niet meer dan 1.000 mensen binnen mogen. Ik denk dat we er samen alles aan zullen doen om ervoor te zorgen dat de geplande reeks van een kleine twintig voorstellingen toch door kan gaan. Al was het maar vanuit een overlevingsinstinct", zegt Van Esbroeck op Radio 2.

Eerder op de ochtend had Jan Van Esbroek zijn twijfels over de risico's nog geuit in "Start Je Dag" op Radio 2 Antwerpen. "Ik zou de mensen geen eten willen geven die vandaag de tram nemen. Volgens mij zitten zij in een penibelere situatie dan de bezoekers van "Mamma Mia" vanavond."

Studio 100 wacht af

In Puurs-Sint-Amands in het Pop-up Theater staan de komende weken heel wat voorstelingen van de musical "Daens" op het programma. "We biijven de situatie op de voet volgen. Van zodra er meer duidelijkheid is zullen we communiceren", zegt Jan Pieter Boodts van Studio 100. Gouverneur Cathy Berx zit daarover vandaag samen met de burgemeester van Puurs-Sint-Amands Koen Van den Heuvel (CD&V).

Bekijk hier de reportage van "Terzake" over de afgelasting van "Rampage": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen