foto: radio 2

Universiteit Antwerpen: lessen voor meer dan 50 studenten worden online gegeven

De Universiteit Antwerpen moedigt haar personeel en studenten aan om zoveel mogelijk van thuis te werken en studeren. De universiteit wil sociale contacten tot een minimum beperken om besmettingen met het coronavirus tegen te gaan. Lessen voor meer dan 50 studenten worden online gegeven. De studentenrestaurants blijven wel open.

Om besmettingen met het coronavirus te vermijden, hebben verschillende universiteiten al  beslist om vooral online les te geven. Ook de Universiteit Antwerpen wil sociale contacten tot een minimum beperken.

Voor groepen van méér dan 50 studenten gaat de universiteit geleidelijk aan zoveel mogelijk overschakelen op online lesgeven, zodat de studenten de lessen thuis via de computer kunnen volgen. En voor groepen van minder dan 50 studenten worden de lessen verplaatst naar grotere aula's, zodat de studenten meer afstand kunnen houden van elkaar.

Studentenrestaurants blijven open. Studenten gaan anders naar kleine restaurants in de stad. Daar is het gevaar op besmetting groter

Rector UA Herman Van Goethem

"De studentenrestaurants blijven open en dat is een goede maatregel want anders zouden de studenten naar kleinere restaurants in de stad gaan en dan wordt het gevaar voor besmetting veel groter. De studentenrestaurants blijven dus open maar ook daar is de richtlijn dat je best zoveel mogelijk afstand houdt", zegt rector Herman Van Goethem van de Universiteit Antwerpen.

Studentenfuiven en andere -events bekijkt de universiteit geval per geval. De universiteit zal daar nog aanbevelingen voor uitwerken. De UA moedigt personeel en studenten aan om zoveel mogelijk van thuis te studeren en werken.

Meest gelezen