Radio 2

Provincie West-Vlaanderen zoekt gastvrije landbouwers voor schoolbezoeken

De provincie West-Vlaanderen investeert in schoolbezoeken op boerderijen. Ze is op zoek naar extra landbouwers die een rondleiding willen geven en de scholen krijgen extra geld voor hun uitstap. 

De provincie wil na 20 jaar nog altijd "De boer op". Het initiatief waarbij scholen en verenigingen een bezoekje brengen aan een boerderij bestaat al sinds 2000, maar het is volgens de provincie nog altijd even waardevol. 

Vorig jaar brachten 16.000 mensen een bezoekje aan een boerderij in onze provincie, waaronder 650 scholen. De scholen krijgen daarvoor steun van de provincie. Die subsidie verhogen ze nu van 30 naar 50 euro. 

We willen de mensen dichter bij de echte boerderij brengen

Gedeputeerde Bart Naeyaert

Voor de rondleidingen is de provincie nog op zoek naar extra landbouwers. Nu zijn er al zo'n 70-tal boeren die eraan meewerken. "Het project zit na 20 jaar nog altijd in de lift", zegt gedeputeerde Bart Naeyaert. "We willen de mensen dichter bij de echte boerderij brengen en op die manier leren we hen ook waar alles vandaan komt."

In 't Populierhof in Stavele werken ze al een tijdje mee aan het project. Op die manier willen ze de afstand tussen de landbouwer en de consument  verkleinen. "Maar het komt ook ons imago ten goede", zegt landbouwer Marc Wyckaert.

Radio 2

Meest gelezen