Ziekenhuis Oost-Limburg neemt extra preventieve maatregelen voor bezoekers

Het ZOL, het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk, legt als eerste beperkingen op voor de bezoekers, als gevolg van het coronavirus. Het ziekenhuis wil het bezoek tot een minimum beperken. Zeker ouderen en kinderen die niet in het ziekenhuis moeten zijn, blijven best thuis.

"We willen het bezoek beperken tot 1, maximum 2 personen", zegt Jurgen Ritzen van het ZOL. "Op sommige afdelingen is dat nog strikter. Ik denk dan aan pediatrie, geriatrie of kritieke diensten. Op pediatrie vragen we dat enkel de mama en/of de papa op bezoek komen, maar dat de overige kennissen uit het ziekenhuis blijven."

Kinderen en oudere personen vragen we om thuis te blijven

Ook voor gewone raadplegingen, wordt gevraagd om maximum 1 begeleider mee te nemen. "Kinderen en oudere personen vragen we ook om thuis te blijven als ze niet in het ziekenhuis moeten zijn" gaat Ritzen verder. "Ook mensen die zich ziek voelen en verkouden zijn, vragen we om weg te blijven."

 

Meest gelezen