Videospeler inladen...

Al zeker 2 bewoners van rusthuis Watermaal-Bosvoorde testen positief op nieuw coronavirus, in totaal 34 besmettingen gevreesd

Elf bewoners van een rusthuis in Watermaal-Bosvoorde zijn overgebracht naar een ziekenhuis: twee onder hen hebben alvast positief getest op het nieuwe coronavirus. In het rusthuis zelf verblijven nog eens 23 bewoners die mogelijk besmet zijn met het nieuwe coronavirus. "Dit is een bijzonder ernstige situatie", zegt VRT NWS-journalist Katty Allaert.

In het rusthuis in Watermaal-Bosvoorde verblijven in totaal 300 bewoners. Vannacht zijn negen van hen naar het ziekenhuis gebracht, vanmorgen volgden nog twee bewoners. Ze worden nu verder onderzocht in het ziekenhuis. Hoe ernstig ziek ze zijn, is niet geweten. 23 anderen vertonen symptomen van het coronavirus. 

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

"Het rusthuis wordt in quarantaine geplaatst en intussen worden alle bewoners die symptomen vertonen, geïsoleerd", vertelt VRT NWS-journalist Yves Borms die ter plaatse is. "Alle bewegingen in het rusthuis worden tot een minimum beperkt, ook die van de verzorgers. Het rusthuis wordt nu bijgestaan door het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel en door het Brussels gewest om de situatie onder controle te krijgen."

"Dit is zonder meer een ernstige situatie", voegt VRT NWS-journaliste Katty Allaert toe. "In woonzorgcentra wonen heel wat kwetsbare mensen op een kleine oppervlakte. Dit is het scenario dat geen enkel woonzorgcentrum wil."

Ongerustheid in de rusthuizen, bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen