Corona brengt solidariteit onder West-Vlaamse bedrijven: Barco stelt virtuele klaslokalen open voor andere bedrijven 

Technologiebedrijf Barco uit Kortrijk stelt zijn virtuele klaslokalen open voor andere bedrijven. Barco reageert zo op het nieuws dat Europeanen als gevolg van het coronavirus niet meer naar de VS mogen reizen. Bedrijven zouden bij Barco via beeldschermen opleiding kunnen volgen of geven, zodat ze niet meer naar Amerika of andere landen moeten reizen. 

Virtuele klaslokalen zijn lokalen waar op afstand kan les gegeven worden. Barco stelt die nu open zodat ook andere bedrijven er kunnen van gebruik maken. Inge Govaerts van Barco: "Neem nu het bedrijf Thermote & Vanhalst uit Waregem. Hun lesgever moest eigenlijk training geven in Amerika. Hij kan dezelfde opleiding nu virtueel geven, vanuit ons leslokaal."

Symbolische bijdrage

Barco opent zijn virtuele klaslokalen op dinsdag en vrijdag. In ruil vraagt het bedrijf een symbolisch bedrag. Het geld gaat naar een goed doel. 

 

Meest gelezen