Kirsten Sokol

Belgische Quizbond raadt aan om voorlopig geen quizzen te organiseren wegens het coronavirus

De Belgische Quizbond (BQB) raadt af om nog quizzen bij te wonen of te organiseren. Het advies kadert in de strijd tegen het nieuwe coronavirus. In totaal zijn in Vlaanderen al minstens 67 quizzen afgelast of uitgesteld.

Heel wat organisaties beslisten in de loop van vandaag al om hun quiz niet te laten doorgaan. Vooral quizzen die in schoolgebouwen gepland stonden, werden vrij snel geschrapt. Ondertussen zijn er al zeker 67 quizzen geannuleerd, waarvan 29 die morgenavond hadden moeten plaatsen.

Vanavond besliste de Belgische Quizbond om het organiseren van quizzen voorlopig af te raden. "De volksgezondheid en het vermijden van een piek in de epidemie zijn te belangrijk om onnodige risico's te nemen. Wij beseffen dat wij niemand kunnen verbieden een quiz te organiseren in deze periode maar willen toch beroep doen op eenieders gezond verstand", klinkt het in een mededeling.

Meest gelezen