James Arthur Photography

Bezoekverbod in Aalsterse ziekenhuizen: “We moeten patiënten, personeel en bezoekers beschermen”

In Aalst geldt een bezoekverbod in de 2 ziekenhuizen van de stad om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregel geldt ook voor de vestigingen van de ziekenhuizen buiten Aalst. Consultaties kunnen nog wel doorgaan, maar ook daar kom je liefst alleen. Er worden wel uitzonderingen gemaakt voor bezoekers op de kraamafdeling en de pediatrie. 

De burgemeester van Aalst, Christoph D’Haese (N-VA), beperkt het bezoek in de Aalsterse ziekenhuizen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vanaf vandaag is bezoek, in principe, niet meer toegelaten.  Er zijn wel enkele uitzonderingen. “Deze maatregel is nodig om onze patiënten, medewerkers en bezoekers te beschermen”, klinkt het. 

1 persoon per dag

“Op bepaalde afdelingen is er wel 1 persoon per dag toegelaten”, vertelt Dorien Buyst van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis van Aalst. “Zo is op de materniteit de partner toegelaten en op de pediatrie mag 1 van de ouders op bezoek komen. Op de palliatieve zorg is bezoek mogelijk in overleg met de behandelde arts.”

Alle onderzoeken en behandelingen gaan wel door, maar er wordt gevraagd om alleen te komen. “Als begeleiding noodzakelijk is, is dat wel mogelijk.”

Praktische regelingen

“Bezoek verbieden is natuurlijk vervelend omdat patiënten wel hun dagelijkse kledij en verzorging nodig hebben van buitenaf”, gaat Buyst verder. “We zijn op dit moment nog aan het uitzoeken hoe we dit praktisch kunnen regelen. We zullen onze patiënten en bezoekers goed op de hoogte houden.”

Andere vestigingen

Het OLV-ziekenhuis in Aalst heeft ook afdelingen in Asse en Ninove. Daar geldt ook beperkt bezoek.  Ook het ASZ past de maatregel toe in de vestigingen buiten Aalst, dat is in de ziekenhuizen van Geraardsbergen en Wetteren. 

kasto80

Meest gelezen