BMW

Gent testcase voor BMW in België: auto schakelt automatisch over op elektrisch in lage-emissiezone 

Gent is de eerste stad in België waar het automerk BMW een automatische overschakeling naar elektrisch uitprobeert in een lage-emissiezone. Alle nieuwe hybride wagens van het merk krijgen een update waardoor dat mogelijk wordt. 

Vanaf nu kunnen hybride auto’s die de lage-emissiezone in Gent inrijden, automatisch overschakelen op de elektrische motor. Het gaat om de BMW-modellen van reeks 3, 5 en 7. Als de auto de zone verlaat, schakelt hij weer over op benzine. “We willen ons steentje bijdragen voor het milieu, alle beetjes helpen”, zegt Jeroen Lissens van automerk BMW.

Gratis oplaadbeurten voor wie technologie veel gebruikt

Het nieuwe systeem kan je via een app downloaden in het dashboard van je auto. Chauffeurs die de technologie vaak gebruiken kunnen punten verdienen. “De punten kan je ruilen voor gratis oplaadbeurten, bij openbare laadpalen", vertelt Jeroen Lissens. BMW wil met het proefproject mensen aanzetten om vaker puur elektrisch te rijden. 

Gent is de eerste stad in België waarbij het systeem is toegepast. Later zal het nieuwe systeem ook werken in de lage-emissiezones van Antwerpen en Brussel. In Duitsland bestaat het systeem al langer.

kasto80

Meest gelezen