Radio 2

Borduursters naaien mondmaskertjes op middeleeuwse personages van Tapijt van Assenede

Door het coronavirus zijn de borduurwerken aan het Tapijt van Assenede op doktersadvies opgeschort. Maar de vele borduursters leggen de naald niet neer zonder de nodige humor: het Tapijt krijgt een "coronaversie" met mondmaskertjes voor iedereen.

Al vijf jaar borduren dames aan een 100 meter lang wandtapijt dat het verhaal van Floris ende Blancefloer afbeeldt. De werken worden nu stilgelegd wegens het coronavirus.

Opgeschorte borduursessies

Twee keer per week borduren Asseneedse vrijwilligers aan het Tapijt van Assenede. Het wandtapijt is 100 meter lang en toont het verhaal van auteur Diederik van Assenede over de verboden liefde tussen Floris en Blancefloer. Door het coronavirus moeten de borduursessies wijken.

“Alle borduursters kregen het bericht dat de borduurnaalden in het borduurlokaal moeten blijven", zegt Anne De Mulder uit Boekhoute, zij borduurde al bijna 4.000 uren aan het tapijt. “Veel van mijn borduurcollega's behoren tot de risicogroep. Hopelijk zie ik ze straks allemaal weer gezond en wel terug", zegt Anne met enige bezorgdheid in haar stem.

De dames nemen wel tijdelijk afscheid van het doek met de nodige portie humor: "Ik heb mijn borduurwerk aangepast aan de actuele problematiek: afstand houden én desnoods een maskertje voor de mond." 

Radio 2
kasto80

Meest gelezen