Website The Chrystal Ship

Kunstenfestival The Crystal Ship gaat niet door: onduidelijk of internationale artiesten in Oostende geraken

De vijfde editie van het streetartfestival The Crystal Ship in Oostende wordt uitgesteld. De kunstenaars komen van heinde en ver. Maar door het vliegverbod in bepaalde landen is het niet zeker dat ze in ons land geraken.  

The Crystal Ship is een route langs kunstinstallaties en streetart, moderne schilderijen op gevels en muren van de stad. Die muurschilderijen worden in de weken voor de opening geschilderd. De vijfde editie zou normaal in de tweede week van de paasvakantie starten. "Maar het is met het coronavirus moeilijk om alles te organiseren", zegt de burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open VLD).

"Wat veel mensen niet weten is dat The Chrystal Ship een internationaal zeer gerenommeerd festival is. De verschillende kunstenaars komen uit Italië, Spanje of uit de Verenigde Staten. Het is voor ons niet duidelijk of iedereen wel hier geraakt. Kijk maar naar het vliegverbod her en der. De onzekerheid is te groot, vandaar dat wij beslissen om het naar een latere datum te verschuiven", besluit de burgemeester.

Onzekerheid over wielerwedstrijden

In Kortrijk gaat de vijfde editie van het Woordfestival Memento en de tweede editie van Jazz Cats niet door. Scoutsival, de fuif van de plaatselijke Scouts en Gidsen in Roeselare gaat uiteindelijk ook niet door.

Het is wel nog niet duidelijk of de grote wielerklassiekers E3 in Harelbeke, Gent-Wevelgem of de Driedaagse van De Panne zullen doorgaan.

Meest gelezen