Coronavirus ook voelbaar bij cateringbedrijven: “Ik hoop dat we nog kunnen leveren voor de Ronde van Vlaanderen”

De gevolgen van het coronavirus zijn voelbaar voor cateringbedrijven. Doordat er heel wat evenementen afgelast worden, zitten de bedrijven zonder werk en dat is een financiële domper. 

“We voelen de huidige crisis wel een beetje”, klinkt het bij Tim Nowé van SIR Catering. SIR Catering uit Drongen, bij Gent, verzorgt het eten voor zowel kleine evenementen, zoals personeelsfeesten en huwelijken, als voor grote evenementen, zoals de Ronde van Vlaanderen. “De meeste privé-evenementen gaan nog wel door, maar we wachten momenteel bang af of onze grote evenementen ook door kunnen gaan.” Op dit moment zag SIR Catering al 2 evenementen in de nabije toekomst in het water vallen. 

Extra handzeep

“Eigenlijk verandert er voor de rest niet heel veel”, gaat Nowé verder. “Wij letten altijd op hygiëne. Voor ons vast personeel is dat routine. We voorzien wel extra handzeep voor mensen die we naast ons vaste team tewerkstellen tijdens een evenement.”

Het is moeilijk om afstand te houden als we de hapjes uitleggen aan mensen

“Ik ben nu wel meer gefocust op het wassen van mijn handen”, vult chef Davy De Pourcq aan. “Vooral in mijn vrije tijd, als ik naar de supermarkt ga bijvoorbeeld.” Werknemers die de catering verzorgen op evenementen komen natuurlijk in contact met heel wat mensen. “Maar het is heel moeilijk om veel in onze werking te veranderen”, zegt Laurens De Clercq die maître is bij SIR Catering. “Het is moeilijk om afstand te houden als we de hapjes uitleggen aan de mensen. Mensen verwachten ook echt zulke bediening. Het zou een oplossing kunnen zijn om de hapjes op plateaus in het midden van de zaal te zetten, maar dat lijkt me erg onpersoonlijk. Zolang we van de regering nog mogen opdienen, blijven we dat doen.”

Ronde van Vlaanderen

Op dit moment blijft het werk bij SIR Catering wel gewoon doorgaan. Zo staat er morgenavond nog een evenement op de planning waarvoor ze alles aan het voorbereiden zjin. “Ik hoop vooral dat we nog kunnen leveren voor de Ronde van Vlaanderen”, zegt De Pourcq. “We leveren daar aan 2 viplocaties en we hopen dat de organisatoren van die viptenten alles laten doorgaan. Het gaat om een groot budget.”

“We missen nu heel wat omzet”, zegt Nowé nog. “Het is slecht nieuws voor de economie als er steeds meer evenementen afgelast worden. Gelukkig belt iedereen ruim een week op voorhand af. Zo hebben we echt grote kosten kunnen vermijden. Het blijft wel bang afwachten wat de komende weken zullen brengen.”

kasto80

Meest gelezen